28/11

Måndag, hur kan det redan vara en ny vecka?? Jag vet inte riktigt vad som hände med förra... Vi har iallafall haft en lugn helg. I lördags efter vi hade haft födelsedagsmiddag för carley gick jag över till stina en stund :) Söndag vaknade jag svintidigt vilket resulterade att jag var trött och hungrig redan vid 11.30, och då mitt tålamod tar slut så är det verkligen SLUT. Jag tror att melker vaknade på samma sida som mig för vi gick runt och nöp & retade varandra haha. Vi köpte lite mer julpynt och en ny lampa, såg en julfilm och jag gjorde kyckling i vinsås till middag! 
 
Nu tänkte jag gå en sväng till gymmet och efter lunch ska vi iväg på ikea en sväng :)
 
 
 
 

Första advent 🕯


Lördag

Hej kompisar :) Jag hoppas ni alla har en härlig helg. Sharks hade som sagt tidig match igår, jag var lat och eftersom att melker inte spelade stannade jag hemma. Eller jag gick faktiskt ner en sväng på gatan, kaffet var såklart slut och jag bokstavligen krigade mig ner till macys och nespresso-butiken. KAOS. Men ändå så himla mysigt på samma gång. Vi mötte upp Sarah & Alex för middag på Lb steakhouse och åt till vi rullade ut därifrån, vi strosade en stund på santana row, bland alla människor, julbelysning och livemusik. Jag tror inte jag kan säga det en gång för mycket - men jag älskar detta ställe!!! Förhoppingsvis är det inte lika mycket folk ute idag för jag måste nämligen ner på köpcentret och köpa en födelsedagspresent till carley :)
 
 
Jag, i torsdags när vi skulle till jessie, justin & lilla madison - tips till nästa gång: ta inte på dig en tight klänning när det bjuds på thanksgivingmiddag (!!!)

Amerikansk thanksgivingmiddag

Så himla märklig känsla igår, kändes som att det var julafton eftersom allt var stängt.. Jessie & Justin bjöd på thanksgiving middag vilket var vår första hemlagade och "riktiga", hon hade kämpat i köket med all mat & tillbehör så vi skulle få testa allt och det var magiskt!! Till efterrätt hade hon gjort en pumpa-cheesecake med kolasås 😍😍 MUMS!!


24 November

Idag är det prick en månad kvar till julafton så nu vill jag börja lägga lite julklappar under granen. Eftersom det bara är jag och melker kommer det inte bli särskilt mycket men ändå, haha :)
Idag är det även Thanksgiving här i usa, en väldigt familjär högtid och långhelg. Allt är i princip stängt utom de få resaturanger som serverar thanksgivning lunch eller middag och imorgon börjar Black Friday som är usa's största shoppingdag med massor av rea och även startskottet till julhandeln. Sharks har en tidig match imorgon så jag kommer inte kriga i köpcentret med resten av den amerikanska befolkningen ;)
 
Jag är tacksam för så mycket i livet, men mest för denna man, som alltid får mig att må bra och älskar mig för den jag är!!
 
 

Onsdag

Oj, dagarna flyger verkligen förbi. Jag njuter mest av att få ha melker hemma <3 I veckan har vi köpt julgran och lite julpynt, så mysigt att ha ljusslingor när det är så himla mörkt ute. Jag trodde att jag skulle få psykbryt av vår blinkande julgransbelysning men vi hittade tillslut ett fast läge så det lyser hela tiden haha... Vi har försökt hitta en adventsljusstake, tänkte beställa en hemifrån men det är ju första advent redan på söndag!!! Hjälp.
 
Ikväll mötte jag upp jessie & martine på vinbaren innan matchen. Första gången jag träffade martine sen juni så det var kärt återseende, världens härligaste personlighet och jag är glad att hon är tillbaka :)
 
 
 
 
I bakgrunden ser ni vår plastiga, spinkiga julgran haha... den blev faktiskt helt ok när vi pyntade den, även fast det kan vara svårt att tro ;)

Måndag

Igår var som sagt en ledig dag, om jag inte minns helt fel så var det i början på oktober melker hade en ledig dag på hemmaplan sist. Men nu hade jag inte tänkt vara negativ över det utan väldigt positiv att det kommer hända flera gånger till inom kort haha (!!!) Så mina tankar flyger alltid iväg och jag vill hinna hundra saker direkt han är ledig och om ni frågar huvudpersonen själv vill han helst ligga på soffan... Det är mycket inplanerat nu framöver bland annat bowlingevent med fans, "adoptera" en familj, familjeåkning & lunch på sharks ice, lagfest, tjejfesten som iår kommer bli en matlagningskurs/middag och sedan fest. Men bäst av allt- jag ska åka hem till skellefteå❤️
Kommer komma tillbaka till San Jose precis innan jul, allt är genomtänkt i minsta detalj så jag även får hämtning på flygplatsen! Jag började fundera på vad vi kan göra istället för bingolottos uppesittarkväll men insåg att melker har match då, såklart haha..
 
Bilder från förra säsongen 
 
Och efter jul kommer dessa stjärnor tillbaka till san jose!!!!
 

Söndag

Godkväll på er! Jag hoppas att ni har haft en fin helg. Min har varit lugn och skön, det har regnat till och från här så det har varit mysigt att stanna inne. Igår tvättade och städade jag inklusive heltäckningsmattan (jippie, riktigt intressant vetande) och såg en riktigt dålig film innan jag gick över till Josefine och resten av gänget. Idag har jag och Melker varit väldigt effektiva, vi båda vaknade innan 8 så vi åt frukost på whispers och eftersom jag åker hem i december köpte vi även julpynt så vi hinner dekorera lägenheten innan jag åker :) vi var en sväng på köpcentret för några ärenden och sedan städade vi och rensade lägenheten med julmusik i bakgrunden, tänk att det är första advent om en vecka!! Vi avslutade med Ensam hemma och fruktsallad

Något annat jag har funderat över är vad jag ska göra med mitt hår!! Det har snart gått 3 månader sedan jag kapade av det och nu kan jag inte bestämma om jag ska klippa ännu mer eller bara topparna... och jag vill göra något åt färgen också. Jag håller mina tummar att någon har tid att hjälp mig med det när jag kommer hem :)


Äntligen är han hemma ❤️


Igår!

Jag hade en superhärlig dag med jessie igår. Vi körde halvvägs ner till santa cruz och besökte två stycken vingårdar. Utsikten var fantastisk och jag tycker att det var riktigt vackert även fast höstens färger har tagit över nu. Vi avslutade med lunch i campbell på en ostronbar (som hade hamburgare åt mig ;) ) & lite bubbel, det har blivit lite av våran grej!! Så himla härligt att utforska ännu mer runt om här i närheten, även om vinet och vingårdarna inte alls går att jämföra med Napa, för det är verkligen helt obeskrivligt magiskt och såå vackert, så är det roligt att det finns här omkring!! Jag antar att jag är extra facinerad och imponerad av miljön och naturen eftersom vi inte har något liknande i sverige.
 
 
 
 
 
 

18 november

 
Godmorgon FREDAG!!!! Jag är så glad att dagarna flyger iväg och imorgonkväll kommer äntligen melker hem. Igår åkte jag och stina till willow glen och spelade lite tennis, det känns som en helt annan sport än då vår instruktör står bredvid och övervakar varje rörelse och säger vad vi gör fel haha..... Efteråt mötte vi upp stephanie och åkte till testarossa i los gatos för vin och en ostbricka :) Vår plan var egentligen att gå in till baren för en provning men eftersom tennisen drog ut på tiden hade det precis stängt när vi kom. Så vi satt på uteserveringen med en brasa och livemusik som var riktigt mysigt!! Tyvärr var det här den enda bilden jag tog...
 
 
 
Nu ska jag hälla i mig resten av kaffet och dra till gymmet en sväng innan jag ska möta upp jessie. Trevlig helg kära vänner!

idag :)

Dagens humör: 

Pigg & glad!! Laddade mina batterier igår efter tre fartfyllda dagar i los angeles & anaheim så nu är jag utvilad och redo för nya äventyr 

Dagens borde: 

 Hmm, tvätta kanske? Kan inte komma på något annat...

Dagens frisyr:

Hör och häpna (!!!) Nytvättat haha :)

Dagens klädsel:

 

Dagens planer:

Idag började jag dagen på bay club med ett spinningpass, direkt vidare till willow glen för tennis och en snabb sväng hemma för att duscha och byta om innan jag mötte upp Jessie & Madison på pizza antica för lunch och lite bubbel :) nu har jag varit på safeway och köpt veckans snittblommor och tänkte göra kyckling i ugnen med en sallad till middag.

Dagens materiella vill ha:

Hmm... Jag köpte precis en superfin vinröd sammetsväska till mig själv för att liva upp den här ensam-tiden så jag är väldigt nöjd. Älskar som jag tidigare sagt att köpa presenter till mig själv när jag tycker att jag förtjänar det ;)  Men annars kommer en chanel classic flap bag alltid vara högst upp på min önskelista 

 

 Dagens fundering:

Jag sitter just nu med tända ljus och lyssnar på julmusik, jag börjar få härliga julkänslor och funderar på om jag redan nu ska börja beställa och planera årets julpynt. Förra året blev det i princip ingenting eftersom vi åkte till mexico, men nu är jag riktigt sugen på en härlig och mysig jul hemma med melker ❤️

Dagens tråkigaste:

Det börjar verkligen bli kallare här och idag har det blåst som attans... Jag har inget emot att det blir kallare och så, men blåsten gör det verkligen värre. För övrigt är det verkligen supermysigt här nu sedan dom tände all julbelysning som livar upp detta mörker

Dagens längtan:

Jag har precis bokat två resor, en hem till Skellefteå och en till mexico. ÄLSKAR att ha saker att se framemot!!


Los Angeles

 
Vi har haft en supervarm och härlig helg i LA. Vi kom fram vid lunchtid i lördags, checkade in på hotellet och gick till the ivy för lunch. Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera till alla som ska dit, väldigt populärt ställe och man blir glad av att bara kliva in. Det bjuds på champange innan dom visar en till bordet och maten var på topp!! Sedan tog vi en promenad till farmers market och the grove som är en utomhus galleria. Vi åt italienskt till middag med ett gott rött vin och somnade väldigt skönt efter en heldag i farten. Söndag gick vi ännu mer och åt ännu mer god mat. Både frukosten på hotellet och lunchen på urth cafe var helt magiska. Vi körde söderut och åt middag och drack drinkar med Carley på en mexicansk resturang. Igår gick vi all in på disneyland. Helt galet mycket folk och ett strömavbrott som gjorde att vi inte riktigt hann med allt som vi önskade, men nu har jag i allafall bockat av det på min bucketlist ;) 
 

Helg!!

 
Så mycket kärlek som inte går att beskriva med ord. Vad skulle jag göra utan dig?? ❤️❤️❤️
 
Ingen riktigt fredagskänsla idag som jag hade förra veckan. Jag tänkte lyxa till det och hämta mat från pizza antica ikväll, jag är alltid lika tråkig och beställer exakt samma varje gång men det är onödigt att ändra på ett vinnande koncept ;)
Dagarna rullar på ganska fort, imorgon kör jag, Stina och Hanna söderut med destination LA!!! Det ska bli så kul att åka iväg några dagar och los angeles ska bjuda på 30 grader och sol i helgen :) 

Torsdag

Jag har haft en märklig huvudvärk senaste veckorna och började inse att det mest troligt sitter i nacken så jag bokade in mig på burke williams här om dagen. Bastade, badade och kopplade av två timmar innan min massage och jag kände mig 5 kg lättare när jag gick därifrån!!
Idag gick jag ner till gymmet och körde ett Barre-pass, det roligaste är att det alltid är samma personer på passen vilket gör oss till en härlig grupp och idag hade två av tjejerna med sig champange och choklad som avslutning på passet, den kombon gillar jag haha ;)
 
 
 

Tisdag

Jag har haft en superhärlig tisdag. San Jose har bjudit på 25 grader och sol i dag, riktigt skönt. Jag drog med josefine, hanna & stina till los gatos för den vanliga hike-rundan. Åkte en sväng förbi whole foods och köpte sushi till lunch (vegetariska!!!) och strosade runt en stund innan jag mötte upp Sarah för middag <3 Har börjat planera in massor nu framöver så jag inte ska känna mig så ensam. Tennisen i vanlig ordning, eventuellt en sväng ner till LA, vinprovning i sonoma/napa, middagar och så vidare :) 
 
 
 

Måndag igeeen

Ska alldeles strax iväg på tennisträning, en perfekt start på veckan. En annan start som absolut inte är lika perfekt är den långa roadtrippen som melker åkte på i morse... Detta är då säsongens längsta och han kommer tillbaka igen om 13 dagar, BLÄ kan vi väl säga om det.
 
Annars då? Jag är verkligen inte avundsjuk när jag ser den brutala mängden snö som har kommit i skellefteå. Såklart att det ser härligt och mysigt ut, men jag väljer san joses väder 364 dagar av 365. Julafton vill jag ha snö!! VI ställde om till vintertid igår och man känner direkt skillnad på mörkret, ganska mysigt ändå. OCH imorgon är det val här (som ingen har missat) spännande att se hur det kommer att sluta...
 
 
 

Min helg

 
 Ifredags kom som sagt brenden och chris över på middag, efter middagen krossade jag dom i både ticket to ride och jungel speed. Lördagen började jag med en kort sväng till gymmet, min dumma förkylning har inte riktigt släppt än så det blev rätt lugnt. Lämnade lägenheten när melker i vanlig ordning skulle vila inför matchen, strosade på gatan en stund innan jag satte mig i solen med en kopp kaffe & en bok. Mötte upp kathleen, aneta & carley downtown för middag innan matchen :) Igår förmiddag drog jag och aneta till los gatos för vår vanliga hike, men vi äventyrade med en ny väg och vi kunde efteråt konstatera att vägen var lite kortare men betydligt brantare! Slingan är runt 1 mil och det tar oftast två timmar att ta sig runt och tillbaka till bilen, ett träningspass för mig. Vi avslutade denna helg med att grilla med hela härliga svenska gänget :)
 
 

FREDAG

Hej kompisar, kan vi pausa en stund och prata om att det faktiskt är november!!! Även fast det är vårt tredje år här känns det fortfarande lika konstigt och svårt att få "vinterkänslan", det börjar gå mot mörkare och kallare tider här också men än så länge så är det runt 20-25 på dagarna. Fastän jag varken har koll på månaderna eller dagarna så har jag mot alla odds fredagskänslan i kroppen idag (wiiiieeee). Vi hade tennis imorse, jag har helgstädat och sedan fredagsfikat på starbucks. Ikväll kommer brenden & chris över på middag så jag hade återigen tänkt göra min nya specialité, kyckling med färskoströra :) Och på det, ett glas fredagsvin och mest troligt en omgång av ticket to ride - blir en perfekt fredagkväll på santana row!
 

Onsdag

Som ordspråket lyder - tiden går fort när man har roligt. 10 dagar har verkligen flugit förbi och imorse körde jag emelie och tobbe till flygplatsen. Men vi har hunnit med många härliga äventyr och jag har självutnämt mig själv till san joses bästa guide. Även fast jag ljuger endel.. Och hittar på.. men dom har glatt lyssnat på alla mina historier..
Vi har som sagt varit i ett väldigt mulet san francisco, jag har lurat med dom på hike i los gatos, vi har varit på middag på hults, vi har hejjat fram melker och laget till tre vinster på hemmaplan, vi har grillat och ätit magisk god svensk-importerad beasås, ätit frozen yogurt med massa goda tillbehör och så har vi bokstavligen sprungit till solstolarna när solen valt att visa sig. Som ni förstår, det har varit himla roligt att ha dom här, fått visa vår lilla bubbla som vi lever i här :)
 
 

RSS 2.0