Torsdag

Pjuu, jag har precis lämnat in min första hemtenta i folkhälsovetenskap! Alltid en lättnad att skicka in ett arbete och det känns faktiskt helt ok!! Skrev egentligen klart igår så jag gick ner på lululemon och köpte nya träningskläder.. Jag gillar verkligen att belöna mig själv haha!!

Hittade den här bilden från vin-eventet några veckor sedan. Med några av mina fina sharks-tjejer❤️



Tisdag


En dag i San Fransisco med Max & Alexandra! Började med lunch i Fishermans Wharf sedan så hyrde vi cyklar och cyklade runt. Soligt men blåsigt som fan... Så nu ligger jag halv-död med värk i kroppen, cykelsadeln var stenhård så jag tror min rumpa kommer att få lida några dagar haha.... Som jag säker sagt hundra gånger tidigare så är SF en fantastiskt vacker stad, älskar sättet den är uppbyggd på och alla husen! Nackdelarna är dock galet mycket trafik, många hemlösa vilket är så ledsamt att se och för mycket turister för min smak ;) Vi är verkligen bortskämda med att ha så nära, går så fort att man bara kan köra dit över dagen!!

Söndag

Som ni säkert märkt så gillar jag att ha långärmade klänningar. Det känns alltid bekvämt och inte för uppklätt :) den här klänningen hittade jag på Gina Tricot nu när jag var hemma i Sverige! Jag saknar faktiskt litegrann svenska butiker, där jag vet vart jag ska leta och ungefär vad det finns för sortiment.. Här är hm & zara två av mina favoriter, fina kläder till ett bra pris!



Igår


En härlig lördagkväll i Los Gatos med middag & drinkar. Fördelar med att känna han som äger restaurangen är garanterat att vi fick smaka precis alla drinkar på meny!! Dock inte riktigt så många i min smak men det var mysigt att sitta på uteserveringen med trevlig musik :)


Påsk-lördag


Godmorgon! En till tidig lördagsmatch, typiskt då det ska bli 25 och ☀️ idag. Men det betyder att vi har en ledig kväll :) Mest troligt går vi ner på gatan för middag och ett glas vin eller två!!

GLAD PÅSK 🐣🐥


Påskharen hittade hela vägen till San Jose!! Jag hoppas ni all får en härlig påskhelg :) Överraskande nog så kommer vår påsk bestå av hockey.. och förhoppningsvis lite poolhäng! KRAM


Onsdag!

Man märker att vi är svenskar när man kommer till en tom pool när det är 20 grader och sol... inte mig emot, vi fick ju välja solstolar själva haha :) så underbart att känna solens d-vitamin nå min kropp och själ, en helt underbar känsla!!!
Killarna drog en sväng till kasinot och min plan är att hinna läsa lite kurslitteratur innan vi ska ner på rowen för middag :)

Måndag



Jag hoppas att ni har haft en härlig helg :)  Vi har sett Sharks vinna två matcher på hemmaplan och strosat i köpcentret. Idag har varit en väldigt lugn dag, tv-serier i soffan medans regnet öste ner.. En sväng till ikea för sen lunch och fyllt på med ljus!
Nu framöver visar prognosen endast sol och och hoppas att det stannar så!!
 

09.03.20

 
 
 
Du är en fantastisk person att göra livet med. Jag älskar dig precis för den du är ❤️
 

Lördag


En perfekt lördagkväll om du frågar mig, middag på Hults och sedan en film med en godisskål :) kan inte komma ihåg när det hände sist och därför älskar jag tidiga matcher lite extra!!!


Lördag


Blev så himla glad idag när det kom ett stor och tungt paket till oss! Svenska tidningar, massa godis, champagne och en ny bok.
Tusen tack mamma, per, lisette, pernilla & olivia ❤️❤️❤️❤️

WE ARE NOT SORRY


Justin Bieber igår var helt grymt!!! Galet mycket show i den människan alltså :) 
Mer folk än jag nånsin sett i SAP och mycket mer kvinnliga besökare.. helt klart en av don bättre konserterna jag sett!!

Här är jag idag ☀️☀️☀️


Onsdag

Vänta nu.. redan 16e mars?!?! Jag får paanik över hur fort tiden går!!! Onsdag idag iallafall och jag tänkte städa lägenheten, jag tycker faktiskt att det är ganska härligt att vara hemma själv, med hög musik och få göra rent och fint överallt. Kontrollmänniskan som jag är gör att jag blir knäpp när jag ser Melker städa runt allt som finns i lägenheten haha... På fredag kommer Max och Alexandra hit och jag gissar att det blir full fart så jag försöker plugga i förväg så jag inte hamnar efter :)



15/3

Saker som jag just nu älskar med usa. 1. soppåsar med sommardoft... 2. Servetter som man använder istället för sköljemedel, man stoppar dom i torktumlaren och dom luktar så gott. 3.Köttkvarnen.. Haha, jag vet inte vad det heter men det är en mal-maskin i diskhon som maler resterna så man kan spola ner allt i avloppet. 4. ALLT finns att köpa färdiggjort (om man vill, såklart) Halvfabrikat kan slänga sig i väggen här är helfabrikat the shit... Carley var helt chockad när jag sa att vi bakar för scratch. Alltså, man kan vara sjukt lat!!
 
Saker som jag däremot saknar med Sverige. 1. GODIS!! Jag har inte hittat något godis här som jag gillar.. 2. Rent kranvatten. Börjar bli less på att släpa hem litervis av vatten från affären!! 3.Gångvägar... måste köra bil till ett ställe om jag vill kunna promenera.
 
 
Men bäst av allt med att vara här.. den här killen ❤️❤️❤️
 

Tisdag 15e

Äntligen!!! Så fantastiskt att vakna till blå himmel och sol. Nu ska jag sluta tjata om vädret, men det gråa väder som varit här har varit lite deprimerande...
Ska hälla i mig en kopp kaffe, koffeinfritt såklart, och ta mig en sväng till gymmet. Matchdag för Melker = Pluggdag för mig. Jag ska förbereda inför en diskussion vi har imorgon och börja med den kommande hemtentan!! 
Kram på er 💗



Måndag


Godkväll :) Igår efter eventet med laget åt vi middag på The counter. Vi båda byggde vår egna sallad :) Sedan blev det en lugn och mysig söndagkväll i soffan med några avsnitt How to get away with murder. En serie vi blev tipsade om och vips så har vi sett hela säsongen...

Söndag


Sommartider hej hej!! Nu har vi ställt om till sommartid och nu är jag less på det här regnet. Enligt väder-appen kommer solen tillbaka nu i veckan.
Slutspurten nu på säsongen innan slutspelet börjar så det är i princip match varannan dag... På torsdag är det borta match men jag ska till SAP ändå, då Justin Bieber gästar San Jose!!!! Jag är sjukt taggad, det kommer bli så ball!!!

Nu ska vi snart iväg på ett event som Sharks Foundation anordnat, vinprovning, snittar & mingla med fans!

WARRIORS


Ikväll har jag för första gången sett basket live!!! Satan vilken cool upplevelse :) kanske lite bortskämd att få se Golden State Warriors som vann ligan förra året. Jag kan inte mycket om basket men är riktigt imponerad av deras stjärna, Curry!!! Han satte 3a efter 3a...
WOW, bästa fredagkvällen på länge :) 


Fredag 11e

Godmorgon från ett återigen regnigt San Jose och såklart godkväll till er i Sverige :) Vaknade upp med känslan att det var söndag så när jag insåg att det faktiskt är fredag kändes det lite lättare att stiga upp!! Som vanligt börjar jag min fredag med ett gruppass med min favoritinstruktör på gymmet. 
Igår lämnade vi in vårt grupparbete och sedan gick jag ner till köpcentret en sväng, stora i-landsproblem när allt i sminkväskan & duschen är slut på samma gång. Fick med mig prover på anti-age hem, vet inte riktigt om det var en pik.... haha


 Ha en fin helg allesammans :)
 

Onsdag

Dagens klädsel: Långärmad klänning och knähöga stövlar, båda från hm :)
 
Dagens smink: Smink-fritt idag
 
Dagens frisyr: Smutsigt med massa torrschampo och snebena
 
Dagens händelse: Träffade Adam som är i stan över lunch.
 
Dagens saknad: SOL!! Vi fick se en liten glimt idag med härliga 20 grader
 
Dagens drog: Vitamin vatten!!! 
 
Dagens vill ha: Den här skönheten är högst upp på min önskelista just nu :)
 
 
Dagens bästa: Melker var ledig och ett långt samtal från Charlotte
 

Dagens köp: Har tyvärr inte köpt något roligt, mat & ipren....
 
Dagens humör: Glaaad som vanligt :)

Tisdag

Vädret igår var bokstavligen kaos. När jag gick till/från gymmet var det sol, när jag gick till spaet var det stormvindar och kaos-regn och när jag gick hem igen så var det sol men fortfarande blåsigt... Regn och sedan sol igen!! Mötte iallafall upp tjejerna på California Bistro för middag och sedan gick vi upp hit för att kolla matchen :) Avslutade dagen med en kopp te, en tidning och ett avsnitt  Fuller House, en fortsättningsserie av Full House. Jag kommer ihåg att det alltid var på tvn när jag kom hem från skolan när jag gick mellanstadiet... sjukt coolt av dom lyckas få ihop alla utom Olsen-tvillingarna att medverka!!!
 
Nu ska jag iväg med Aneta & ett nytillskott i laget, April till Los Gatos för 2 timmars promenad :)


Söndag 6e

Regn & rusk i San Jose.. Känner mig väldigt oinspirerad så det har blivit en lugn dag för mig. Skjutsade Melker till rinken imorse och efter det åkte jag och handlade, kom hem med både tulpaner och rosor för att piffa upp lägenheten i det här gråa vädret!!
Imorgon har jag bokat tid för spa och massage och på kvällen så blir det middag & hockey mer tjejerna :)



Lördag


Regnet har vräkt ner hela dagen så det blev en lugn lördag för oss! En sväng på gymmet och sedan italienskt till lunch :)
Nu ska jag snart möta upp Sarah & Alex här nere på gatan för en drink innan vi åker till SAP för att se Sharks-Canucks för tredje gången den här veckan.

Fredag i San Jose

Det är så himla fint på Santana Row nu när allting blommar, och det luktar verkligen vår!

Idag gick jag ner till köpcentret och åt lunch, mötte upp Melker för att testa vigselringar och bestämde mig faktiskt för en. Så himla galet!!! Imorgon är det 5 månader till VÅRAN dag 💗💗💗
Brenden kom över på middag och sedan krossade jag dom i Sequence! vi älskar verkligen att spela alla typer av spel, och roligast är såklart att vinna ;)


Torsdag


Jag vet inte riktigt vad som hände igår, jag bäddade ner mig själv i sängen redan klockan 21..... Det är ganska lätt att räkna ut att jag var superpigg och redo för en ny dag innan 6 imorse.
Så en lång och skön förmiddag, testade ett nytt pass på gymmet som jag gillade. Gick en sväng till Carley som hade bakat kakor åt mig 💗
Kom just hem från Yard House, åt middag och tog en drink med Aneta & Carley!! Nu är jag lika trött som igår men nu har jag tänkt hålla mig vaken lite längre...

USA/SVERIGE


Något som jag tycker är lite konstigt är att jag har fått frågan flera gånger om jag lagar mat. Som att det finns två kategorier, lagar mat vs. lagar inte mat... I början tyckte jag att det var konstigt men jag tror det ligger mycket i kulturen här att gå ut och äta och tillgängligheten på snabbmat och drive-in. På hemkunskapen i skolan fick vi lära oss en hel del hur man sköter hemmet och jag har så länge jag kan minnas alltid tyckt att det varit roligt att hjälpa till att laga mat hemma! Snart kommer iallafall Carley hit och ska "lära" sig att laga tacos, jag känner mig som en mästerkock när hon var imponerad över att jag kunde göra potatismos för någon dag sedan haha!!!
Annars så tycker jag att det är roligt att läsa inlägg om skillnader på svenskar/amerikaner och något som jag verkligen älskar här att dom flesta är så artiga & uppfostrade och generösa med komplimanger. Främlingar som vänner är sociala och utåtriktade i många lägen :)

Kärlek

Allt rullar på så fint just nu. Livet är precis där jag vill ha det och jag är så himla lycklig ❤️❤️❤️ besöket hemma gjorde mig bra och min magkänsla säger att vi ligger rätt till med bröllopsplanerna! Jag valde och beställde min klänning för några dagar sedan och den är sååå fin, lokalen är bokad och maten är bestämd. Lyssnar dagligen på låtar som vi ska välja ut. Så många tankar och planer i mitt huvud som snurrar i mitt huvud att jag knappt kan sova.. Jag kan knappt förstå att vi snart ska gifta oss. Världens finaste kille ska bli min föralltid❤️



Tisdag



Igår spelade Melker sin 100onde nhl match och kvällen till ära så gjorde han även mål :) vi firade med ost & vin hemma efteråt!

Vi började den här tisdagen med brunch och sedan har vi lapat sol vid poolen, ätit tacos och spelat poker med vänner. Lediga dagar=bra dagar!!!

RSS 2.0