MÅNDAG

Ny vecka och förhoppningsvis nytt väder!! Det började iallafall bra när vi vaknade upp till blå himmel, så mycket härligare än att se regn direkt man vaknar. Måndagstennisen blev däremot inställd eftersom banorna fortfarande är blöta efter allt regn...
Jag vet att ni är oerhört nyfikna av en uppdatering om min förkylning så jag kan meddela att det går åt rätt håll haha.. börjar bli riktigt rastlös när jag inte kan träna!! Snart så

Igår var jag, emelie & tobbe på halloweenmiddag hos tim & josefine med resten av svenska gänget. Med kort varsel använde jag min kostym från förra året och Tobbe agerade dalmatin. Tog såklart inga bilder så jag bjuder på den från förra året :)


Trevlig helg ❤️

Hej kompisar! Tänkte bara säga att jag lever :) Tyvärr visar San José inte sin bästa sida nu när Emelie & Tobbe är här.. mulet och regn. Så trist, men vi roar oss på andra sätt!! Vi har varit i Gilroy på outlet-shopping, här nere på köpcentret en sväng, sett hockey i SAP center och idag har vi turistat runt i San Francisco. Golden gate bron, en sväng förbi lombard street med den krokiga zick-zack vägen, spårvagn till union square för att strosa vidare en sista stund innan i körde hem igen! Ikväll har vi ätit middag på Hults med Viktor som är i stan och om jag talar för alla oss så rullade vi ut efter 3 magnifika rätter :)
Annars då? Förkylningen lever vidare och jag har ont i magen dagligen från allt godis jag äter <3


Måndag 24e

Den här influensan/förkylningen har verkligen kört över mig. Jag kan på riktigt inte komma på senaste gången jag har känt mig såhär seg och sliten.. Igår kom iallafall melker hem!! Vi åkte till whispers för åt lunch och delade på en nutellapannkaka till efterrätt. Därefter slocknade jag på soffan och stannade där resten av dagen haha. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta längre, JAG ÄR SÅ LESS.
 
Men, nya tag idag :) Tennisträning och nu väntar jag på att melker ska komma hem från träning/tandläkaren så ska vi snaaaart börja röra oss mot flygplatsen, för snart landar emelie och tobbe på amerikansk mark wiiihoooo!!!!
 
 
 

Lördag

Jag har haft en rätt lugn men väldigt härlig (plus snorig & hostig...) helg. I fredags kom som sagt gänget över på middag, vi åt & drack gott och pratade i timmar. Blev supernöjd med kycklingen som jag lagade till middag, höll tummarna att jag inte skulle freestyla för mycket haha...
Idag har jag och Jessie varit på champagneprovning på vintage winebar! Världens bästa grej ju, testa massa gott bubbel med en fin vän :) efteråt åt vi ost & kex och såg matchen.

Imorgon kommer äntligen Melker hem igen och ingen är gladare än jag ❤️


Fredag

OBS! Innan vi börjar kan jag varna för ett halv-tråkigt och väldigt gnälligt inlägg. Jag har legat inne senaste två dagarna, jag har inte varit jättesjuk men ändå sjuk. Varje hostning har känts som att halsen brinner och energinivån har varit på noll, som feber. Har trotsat litegrann, gick över till tjejerna och hängde vid poolen en liten stund i onsdag vilket resulterade till att jag dog när jag kom hem, åt chips till middag i soffan för jag hade ingen energi att röra mig. Igår tog jag ett väldigt dumt beslut att inte avboka mitt pt-pass och mitt dåliga tålamod att bli frisk som har lett till rastlöshet så gick jag ner på köpcentret, som tur köpte jag med mig mat hem för sen slocknade jag bokstavligen i soffan igen. Jag hatar egentligen att knapra smärtstillande men nu jävlar har jag gett mig in på melkers extra grande för jag bestämde mig igår för att jag skulle vara frisk idag!!!!!
 
SÅ, nu kan vi lämna detta bakom oss. Jag ska byta om och sedan börja förbereda middagen, ikväll kommer josefine, hanna, stina & belinda över :) Tänkte freestyla ihop kyckling med en färskoströra med jalapenos - måste ju passa på när mannen i huset inte är hemma!! Lite cabernet sauvignon till det :) Kommer bli en perfekt fredagkväll :)
 
 
 

WEDDING

Melker ♥ Denise
 
 
20 oktober. Helt galet att det redan har gått ett år! Ett år som verkligen har det bästa hittills. Melker friade som sagt samma dag som jag landade i San Jose förra året, då hade vi inte setts på 7 veckor och ni kan ju gissa om jag var i chock!! I efterhand tänker jag att jag borde ha anat något när han hade köpt gigantiska buketter & champange men jag skyller på den långa flygresan och jetleggen för jag såg det inte komma...
Vi funderade ett tag (speciellt när melker aldrig vill ta några beslut under säsongen...) och bestämde inte förrän i februari att ha bröllopet i augusti. Vi visste att vi skulle börja bygga hus som kommer stå klart nästa sommar och att hans kontrakt går ut efter den här säsongen så vi kände att det kommer vara fullt upp nästa sommar och ännu härligare att få ha det före, i lugn och ro :) Vi båda skulle gärna ha gift oss utomlands på en vacker herrgård eller en kritvit strand men vi ville hellre ha våra familjer och vänner med oss  
Och eftersom jag har väldigt mycket tid så hade jag inga problem med att boka & fixa allt vi behövde. Jag hade kontakt med kyrkan & Verandan redan innan vi bestämde oss och dubbelkollat datum.
 
Direkt jag såg klänningen på Pronovias hemsida visste jag att det var den jag skulle stå i. Testade lite olika modeller för att känna efter men direkt jag fick på mig den i butiken i stockholm så kändes det så rätt. Världens finaste klänning.

 Här var första gången jag testade klänningen :)
 
<3
 
Jag är så glad att vi valde att ha både en fotograf som fotade och en som filmade, ett fantastiskt sätt att få behålla dessa minnen föralltid. Mina tjejer gjorde även en film från möhippan som jag fått, också den helt underbart att få spara. Så mycket glädje! 
 
 Låtarna vi valde var också ganska självklara val. John Legend - All of me & Kelly Clarkson - A moment like this i kyrkan och John Legend - Stay with you som vår första dans. Älskar älskar älskar. Lyssnade på Stay with you varje dag i månader... världens finaste låt och jag förknippar den med världens finaste kille ♥♥♥
 
 
Mr and Mrs Karlsson
 
until death do us part.

Måndag

Rivstartade den här veckan med en löptur. Alltid skönt att få svettas en liten stund! Åkte till Sarah för att äta lunch med alla flickvänner/fruar från laget, härligt att träffa alla tjejer igen och det smeds lite planer för säsongen :) Melker är just nu i new york så matchen idag var 16 för oss, så aneta kom över och såg matchen. Vi kokade ihop en vegetarisk gryta, quinoa och till det blev det en färgglad sallad. Som vanligt är det alltid roligare att laga mat tillsammans med någon!!
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och se ett avsnitt av greys anatomy, säsong 12(!!) är här haha
 

Honeymoon

 
Sitter och kollar resmål inför vår mini-bröllopsresa i februari. Vi har bestämt oss för att åka till Hawaii och jag känner mig själv väldigt väl  vid det här laget, jag skulle helst vilja se flera ställen men eftersom vi bara har några dagar så måste vi välja ett så det blir lite lugn & ro. Finns flera hotell som ser helt magiska ut 
 
 
 
Vi har varit på några resor under åren, "tyvärr" har dom nästan alltid varit under sommaren då det är då vi kan vara lediga tillsammans.. Jag tycker lite synd om Melker för att jag älskar att resa när han hellre vill stanna hemma och träna. Men som tur älskar han även den utforskande sidan av mig och vi förhandlar alltid innan vi bokar en resa haha... Vår sjukaste resa måste jag nog säga att det var när vi åkte till Trapani där vi knappt kunde kommunicera med italienarna. Märkligaste var pensionärsresan till Azorerna. En av dom bästa resorna mat & vin-mässigt var till Nice, varför föddes jag inte här? Lyxigaste och härligaste är utan tvekan Mexico och den mest efterlängtade som vi var tvungna att avboka efter att Melker skrev nytt kontrakt var Florida/New York. En plåster på såren-resa gick till Venedig och det behövde vi innan vårt nya äventyr till USA började ❤️
 
 
 
Älskar att utforska världen med dig. Världens bästa människa!!!!

Söndag

Vaknade upp till en regning söndag. Det har i princip regnat hela helgen, jag har varit mest inne så det är ganska mysigt. Trafiken fungerar tyvärr inte så bra när det regnar...
Innan regnet kom igår så åt jag lunch med Josefine och Colin på the counter. Jag sprang några ärenden innan jag åkte ner till Hults för att hjälpa Alex litegrann!! Avslutade kvällen hos Josefine med resten av det svenska tjejerna, så kul med ett helt gäng svenskar här nu :)

Jag fick hjälp för några veckor sedan med min dator så jag nu kan se svenska program, så idag har jag sett några avsnitt av svenska hollywoodfruar.... jag har inte hängt med på flera år så jag blev chockad över hur många säsonger som det har spelats in! Herregud vilken såpa!!!


Helg :)

Jag drog med mig Stina på gymmet idag, vi körde först ett spinningpass sedan athletic conditioning! Härligt att chocka kroppen haha :) Det är fredag och Melker åkte iväg imorse, 9 nätter borta och jag är glad att jag har ganska fullt på schemat med massa roliga saker.

Spenderar min fredagkväll i Los Gatos! Hoppas ni har en mysigt och härlig helg kära vänner ❤️


Godnatt från San Jose

Idag var det återigen tennis på schemat!! Så himla kul det är, varför har jag inte testat det här tidigare?? Vill såklart bli bra på en gång men lite tålamod måste man ha.
Lite typiskt att Sharks sätter en autograf-signering idag mellan 18-20 då laget åker iväg imorgon. Vi skulle egentligen över till josefine och tim på middag men istället lagade jag en tre-rätters middag som vi åt när han kom hem ❤️ en sen middag men allt för en mysigt dejt!!


Hockeyonsdag

 
Idag börjar säsongen om igen! Exakt fyra månader sedan vi satt i sap center och fick se pittsburgh vinna finalen. Fyra månader som har gått sjukt fort med Bröllopet i centrum, men även en resa till mexico, spenderat mycket tid med familj & vänner, jobbat på salongen, varit i stugan och planerat massor inför husbygget.
 Det ska bli kul att det drar igång igen men samtidigt så kommer vardags-ekorrhjulet tillbaka och eftersom grundserien i nhl är betydligt fler matcher i shl så betyder det även att lediga dagar knappt existerar...
 
Vi ska träffas innan matchen för sushi och ett glas vin för att skåla in den nya säsongen. Såklart pratar jag om vegetarisk sushi för min del, har inte kommit längre än så haha
 
 
 
 
 
 

11 oktober

Prick två år sedan i Worcester. Känns som en evighet sedan men även så kort, där & då började vårt äventyr utomlands. Om jag minns rätt så var det några dagar efter vi hade flyttat in i lägenheten och Melker var ledig så vi var ute och upptäckte staden! Allt var nytt och spännande men inte förrän jag kom hit till San Jose och insåg hur mycket trevligare det är att bo i en större stad med det jag behöver nära & lättillgängligt :) vi kommer mest troligt aldrig åka tillbaka dit, men vi kommer alltid minnas vart det hela startade!!


Idag.

Det var verkligen hur kul som helst att spela tennis! Eller lära sig svinga är kanske mer rätt uttryckt ;) eftersom alla i princip är nybörjare så fick vi börja från början. Vi stannade kvar en stund och slog lite bollar efter passet var slut, vi kan konstatera att vi bara kan bli bättre iallafall haha..

Idag har Melker varit iväg på team buildning så jag hade planerat en kväll med att färga utväxten, ansiktsmask och brynfärgning. Men så kom Melker hem betydligt tidigare än vad jag räknat med så det blev istället film och snacks i soffan ❤️


Måndag ♥

 
 
Dagens klädsel: Än så länge, bara träningskläder
Dagens smink: Det är morgon i San Jose, jag har inte kommit dit ännu
Dagens frisyr: halv-fett och uppsatt
Dagens planer: Klockan 10.30 ska jag, kathleen, aneta och stina befinna oss i willow glen för våran första tennisträning!!!! SÅ taggad och jag kommer vara så besviken för hur dålig jag är haha..... 
Dagens dummaste: jag vet på riktigt inte vad som är fel med mig, jag sover fortfarande helt stört mycket. Tre senaste nätterna har jag sovit 10 timmar/ natt.
Dagens drog: kaffe :)
Dagens köp: har inte hunnit köpa något än, men stolt nog måste jag få säga mitt tennisracket som jag köpte igår ;)
Dagens humör: BRA, pigg och redo för en ny vecka!
 
 

Söndag

Godmorgon :) igår bjöd San Jose på 30 grader och sol så jag gick över till Santana Heights och hängde med de svenska tjejerna vid deras pool! På eftermiddagen körde jag upp till Jessie i Mount Hamilton, hon hade fixat barnvakt till Madison en stund så vi skulle kunna gå över till Grandview för middag men så visade det sig att restaurangen var reserverad för ett bröllop. Så istället lagade Jessie supergod mat åt oss, hon har ju trots allt varit med i Masterchef ;) vi satt ute och myste med utsikt över San Jose, fick besök av två rådjur som vi fick skrämma bort från jessies rabatter haha. Så härligt att komma ifrån stan en stund, från all betong och alla ljud!


Torsdag

Riktigt effektiv dag idag. Började med en promenad i Los Gatos med Aneta, vi tog den långa vägen idag så det kommer att kännas i benen imorgon :) åt lunch nere på Sino med Josefine och två svenska tjejer som vi träffat här i San José, himla trevligt!! Efter det torsdagsstädade jag lägenheten innan vi åkte downtown för middag. Grill- en av de få restaurangerna som vi hittat bearnaisesås på, så det är såklart en favorit! Vi avslutade den här dagen med att se Warriors spela en träningsmatch i ett fullsatt SAP center. Som sagt, en väldigt effektiv torsdag :)
trevlig helg kära vänner ❤️


Två månader ♥

 
 
I choose you.
And I'll choose you,
over and over
and over.
Without pause,
without doubt,
in a heartbeat.
I'll keep choosing you.
 
 

Tisdag

I söndags skålade vi för Josefines 25 årsdag med champagne på cailfornia bistro :) på kvällen hängde jag med Colin så hans mamma & pappa fick en mysig middag tillsammans

Igår var den bästa dagen på veckan - Melkers lediga dag! Tittade genom schemat och insåg att vår nästa lediga dag är om 4 veckor.... Jag gjorde i allafall pannkakor till frukost och sedan åkte vi till San Fransisco och strosade runt union square :) lite shopping, lunch och fika innan vi åkte hem och åt mexikanskt till middag ❤️


2 Oktober

Söndag! Lika dagavild som alla andra dagar. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men jag har sovit så mycket senaste tiden, ibörjan av tidsomställningen men jag kan fortfarande sova 9 timmar och bli väckt av alarmet.. Vi har iallafall haft en mysig helg. Melker spelade sin första träningsmatch i fredags så jag gick över till josefine för ost & vin innan vi åkte till SAP. 
Igår strosade vi en stund på underbara rowen. Satt utanför starbucks, drack kaffe i solen och facinerades över att dom byggt om där utanför sen i februari och ändå har dom gjort det precis som det var innan fast med en glassbar.... VI lyxade med hämtmat från Pizza Antica, köttbullar, sallad & burrata, MUMS.
 
 
 
 
Jag har föresten läst att Biebers betyg från besöket i sverige inte alls var bra. När vi såg honom i mars tyckte jag att det var GRYMT!!!! Hade mer än gärna sett honom igen!! Älskar att det finns så mycket shower/sporter att gå och titta på här, det enda svåra är att få det att stämma in i vårat (melkers) schema
 
 
 
 

RSS 2.0