PÅ BEGÄRAN, RECEPT FALSK TOSCAKAKA

Ingredienser

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smält smör

Toscasmet:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos
 
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda med övriga
ingredienser. Häll smeten på bakplåtspapper i stor långpanna. Grädda 12-15 min i
mitten av ugnen, 200 grader.
Blanda samman alla ingredienser till
toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta ut kakan, bred smeten
över, och grädda ytterligare 10 min.
Låt kakan kallna och skär i bitar.

LYCKSELE/SÖDERVIK/FORSRÄNNING


MÅNDAG

Kom till träningen 1 timma försent så det är bara att köra ett varv runt broarna! Astmamedicinen i högsta hugg så jag överhuvudtaget överlever...


PYRAMID

 
Jobbvecka nr 1 efter semestern. har hunnit med mycket och det är jag riktigt nöjd över. Har umgåtts med systrarna en hel del när lisette har varit hemma. ifredags var jag barnvakt och hängde med olivia till lördageftermiddag, vi åt middag på forslundagatan, luktade på mysigaste liam och åt massvis med godis, så vi somnade allt försent till tingeling. Avskeds/födelsedagsfest hos lisa på lördag och idag har varit vilodag med stort V. har varit ute en lång sväng idag i det härliga vädret ochkäkat grillat till middag, så nu laddar jag inför jobbvecka nr 2.

FEST HOS LISA


FREDAGKVÄLL: TINGELING I SÄNGEN


TORSDAG


PYTTE

Idag har jag i vanlig ordning jobbat 9-17, färgat håret på lisette och sedan grillat hos mamma med melker, pernilla, lisette, magnus & olivia. Krossat i triangelspelet & druckit vin. En bra onsdag så att säga!


NYA JEANS FRÅN HM, 99 SPÄNN STYCK. VÄRT!!!!


TISDAG

Ikväll har vi varit och ätit på Bishops med syster och hennes magnus. Och sedan slocknade jag på soffan framför tvn, hur kan det vara så jobbigt att jobba när man har varit ledig haha?


ITALYYYY


SÖN

Sista dagen på semestern. Kommit hem efter ha varit i farten senaste 2 veckorna, levt i resväska, utan fön & plattång (pjuuu, i made it!!) så skönt att vara hemma. Så ikväll har mina fina systrar varit här på middag:) har lagt in bilderna från Italien på datorn så jag bjuder på lite bilder senare ikväll! Jobb i morgon känns bara overkligt, är sommaren slut???? Måste boka en resa!!! KRAMIS


FREDAG

Helt dagavild när vi bara myser & mår i stugan utanför lycksele. Forsränt, tennis, fiske, grillning, spel och mys. Imorgon är det en stor släktträff så det kommer bli mycket tävlingar, spel och god mat:) det är nästan mysigt när det knappt finns täckning på telefonen. Ibland är jag på jakt så man får lite kontakt med omvärlden haha! Åter på söndag, ses då:)

HEMMA!!!!

 
back in business så att säga. skönt att vara hemma i solen även fast jag knappt hunnit vara ute idag. har sprungit ärenden, handlat och sooovit. efter endast 3 timmar sömn inatt så behövdes det.
Imorgon åker vi iväg till lycksele och melkers stuga. forsränning, släktträff och en hel del lekar och tävlingar, som det alltid brukar vara. Så ikväll har vi bjudit över lite vänner på middag för att fira att mekke fyller år imorgon. wiiieee

BYE BYE ITALY

Om några timmar går flyget hem! Lagomt utvilad och redo för min sista semestervecka. Landar i Skellefteå strax efter 09 imorgon och då packar vi om väskorna och åker bort igen. LOVE


OSTERIA LA BETTOLACCIA

Restaurangen vi hade bokat bord på var verkligen supermysig och svårhittad. Maten var klockren så vi passade på att boka bord till ikväll, sista kvällen. Imorgon hinner vi en sväng på stranden innan vi flyger tillbaka till Sverige. Så vi ska njuta sista dygnet av värmen.


FREDAG

Igår letade vi oss fram till en restaurang vi läst gott om, och självklart var det fullbokat. Så ikväll har vi bokat bord där. Så efter en skön PN har jag pudrat näsan och unnat mig själv ögonskugga, fredag till ära! Redo för en god middag som förhoppningsvis slutar med en god drink i solnedgången på en uteservering mor havet. Ciao


ONSDAG

Godkväll! Onsdag i italien, tänkte berätta lite om vårar första intryck härifrån! Trapani är en liten och mysig stad. Inte särskilt mycket turister och även fast vi förväntat oss dålig engelska så är det värre än vad jag trodde. Första kvällen när vi skulle ta en taxi till hotellet efter middagen så pratade chauffören inte ett ord engelska, upprepade istället samma mening högre och högre med mer och mer gester... Annars som sagt är det väldigt lite turister, mest italienare överallt. Det är en miljon gånger mindre än new york men ändå tusen gånger svårare att hitta eftersom det knappt står gatunamn och det är sinnessjukt mycket smågator. Det är riktigt varmt, typ varmare än thailand så man känner sig instängd i sin egna kropp. Och det sjuka är att det aldrig blir svalt, som "kallast" 30 grader. Men trots att allt är lite svårare än på en turistort så gillar jag det ändå, lite oupptäckt. Öppettiderna på butiker/supermarket är oftast 8-13, 17-20 så det är lite klurigt, likaså att man nästan aldrig kan betala med kort (taxi, stranden, luncher, vissa små butiker och restauranger). Det känns som en fattig stad men folket är trevligt, och poliser överallt, på vårat hotell iallafall. Eftersom det är så varmt är det svårt att göra något på dagarna men vi har tänkt testa en båttur, kanske åka iväg till en annan strand eller ta en buss till Palermo som är en störrestad. Löpning är bara att glömma, svimmar typ av att gå i sanden haha... Skuggan, here we come ;)


FÖRSTA DAGEN I TRAPANI

En mysig liten stad. Vi har hängt på stranden, ätit god middag och delat på en flaska rött. fantastiskt.

 


SÖNDAG

 
 
Istället för att packa och städa idag har jag ägnat mig åt allt annat. har hängt på salongen, handlat, varit hos pappa på middag och avslutade kvällen på bio och såg spider man. Detta har resulterat till panikpackning och jag vet att alla tjejer förstår vad jag menar med det. till er killar ska ´jag berätta; lägg allt du ser i resväskan och tro att du kommer att behöva 6 shorts, 7 klänningar, 5 par skor, 3 bikinisar och 8 toppar på 1 vecka.... high five.
imorgon 09.50 åker vi från skellefteå airport och vidare mot arlanda och sedan skavsta. landar kring 20.00 i trapani i södra italien. nuuu börjar min semester PÅ RIKTIGT. ses mina vänner ♥♥♥♥

INSTAGRAM

Imorgon åker vi iväg på semester, om internet fungerar bra ska jag försöka uppdatera från värmen, annars kan ni följa mig på instagram där jag lägger upp bilder oftare, där heter jag deniseborjesson, SES DÄR :-)
 

SUMMERLOVE


UNDERBARA DAG

 
Det blev en riktigt trevligt after "work" igår. vad kallar man det när man har semester hehe?? imorse vaknade jag med asont i halsen, himla otrevligt.. har stekt en stund på mammas baksida iallafall och myst med pillan, olivia, melker, hans pappa & sambo i stekheta solen på stigs med en gooood glass. snittar ungefär 1 glass/dag!!! Nu ska vi grilla och sedan bär det av på äventyr med rebban, ska se om vi har talang i tennis. mest troligt inte:))
 
 

MOT OLEARYS OCH MIDDAG MED TJEJERNA (ps. älska suddiga mobilbilder)


FÖRSTA RÄKMACKAN I STACKIS FÖR I ÅR!


1 ÅR SEDAN

 
FÖR precis ett år sedan var vi påväg till barcelona, en helt underbar stad. nu åker vi till södra italien nästa vecka, från början tänkte vi oss en upplevelseresa. olika utflykter, vinprovning, båtturer, matupplevelser,lite kulturellt osv, men när vi tittar på vädret kommer det att vara 32grader när vi landar. 8 på kvällen...dagtid kommer ligga runt 40grader. jag steks reeeedan!!!!

SEMESTER

 
Det känns helt fantastiskt att efter 16.00 idag har jag officiellt semester!!!! Har firat ikväll med att käka grillat, spelat minigolf & första mjukglassen i bergsbyn. jag älskar sommaren.

TACK OCH ADJÖ STADSFESTEN

Jag är så glad i heeela kroppen. Har fått träffa så många och så fina som har varit hemma helgen till ära. stadsfesten är och kommer alltid (hoppassssss) vara det bästa som händer i skell. och det ingår men att må som en påse skit. i sinne. flera dagar i rad. tack & bock
 
 
 

RSS 2.0